Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Мусака с кайма, тиквички и картофи

Мусака с кайма, тиквички и картофи

Мусака с кайма, тиквички и картофи3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Никога не сме и предполагали, че Мусака може така да ни се услади"

Необходими Продукти

  • тиквички - 1 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 2 бр.
  • картофи - 4 - 5 бр. едри
  • кайма - 200 г
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 1/2 кофичка (200 г)
  • брашно - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
  • магданоз
  • чубрица
  • копър
  • олио - 3 - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме зеленчуците. Белим тиквичката и нарязваме на ситни кубчета. Също така белим и нарязваме на кубчета картофите. Морковите белим и настъргваме на едро ренде.

Почистваме лука и нарязваме ситно.

В тенджерка с олио и малко вода задушаваме лука и морковите. Добавяме последователно каймата, която сме разредили с малко вода, тиквичката, картофите, подправките - черен пипер, сол, магданоз, чубрица и копър на вкус.

Разбъркваме и прехвърляме сместа в тавичка. Наливаме топла вода до равнището на продуктите. Слагаме мусаката да се пече в нагрята на 180 градуса фурна .

Когато остане почти на мазнина, заливаме мусаката с разбито едно яйце, половин кофичка кисело мляко, една чаена лъжичка брашно и допичаме до златисто.

Може да поднесем мусаката с кисело мляко.

Мусаката с кайма, тиквички и картофи е готова.

Ако рецептата ти харесва, опитай и тази чудна мусака с тиквички или научи как се прави най-вкусната заливка за мусака.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Класическа вкуснотия!
31.10.2022 20:41