Варени хапки от тесто с плънка от спанак

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1271
666
3915
7
12/07/2016
Приготвяне45 мин.
Готвене40 мин.
Общо85 мин.
Порции25 бр.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо299
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • За тестото
  • яйце - 1 бр. прясно
  • вода - 150 мл
  • сол - 1 щипка
  • брашно - колкото е необходимо за тесто
  • За плънката
  • спанак - 150 г замразен
  • лук - 1 бр.
  • HOSSO - 2 с.л.
  • риган
  • черен пипер
  • сол
  • За сервиране
  • масло - краве
  • бульон - 1 кубче зеленчуков, за варене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Правим тесто, като към разбитото яйце добавяме 150 мл вода , щипка сол и брашно, колкото поеме. Замесваме еластично тесто, което оставяме за 30 минути да се отпусне.

През това време приготвяме плънката. Нарязваме ситно една главичка лук. Смесваме със замразения спанак, 2 супени лъжици олио и 1/2 каф.чашка вода. Слагаме да се задушават и подправяме с черен пипер, сол и риган на вкус.

Като останат на мазнина, дръпваме от котлона и охлаждаме. Тестото правим на малки топчета. Всяко разточваме и в средата слагаме от охладената плънка.

Прегъваме и притискаме крайчетата , за да не излиза плънката. Кипваме вода с едно кубче зеленчуков бульон и сваряваме хапките за 10-15 минути. Изваждаме с дупчена лъжица от водата.

Сервираме полети с разтопено краве масло .

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар