Начин на приготвяне
Маслото се оставя при стайна температура да омекне.
Сироп: В тенджера се слага водата и захарта и се разбъркват до разтопяване на захарта. Като заври, се добавя и лимоновият сок. Вари се още 5-6 мин., вдига се от огън и се оставя да се охлади.
За тестото: В купа се слага маслото, яйце и сода. Рендосва се половин лимонова кора и се разбърква. След това се добавя брашното постепенно. Омесва се средно твърдо тесто. Оставя се да втаса за 10 мин.
После от тестото се откъсват топчета с големина на мандарини, поставят се в кръгла табла чиния и се разточват, всяка поотделно.
Намазва се с лек филм сладко от ягоди, поръсват се с орехи и се увиват на руло. С помощта на нож се разрязват на малки рулца.
Нареждат се в добре намазнена тава и се пекат във фурна на 170 градуса за 30-35 мин. Горещите рулца се заливат с охладения сироп обилно. Оставят се за 1 час да попият сиропа, после се обръщат на другата страна и се оставят за още 1 час, след което са готови за консумация.