Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодови сладкиши»Маслен сладкиш с ябълки и кайсии

Маслен сладкиш с ябълки и кайсии

Маслен сладкиш с ябълки и кайсии
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8
"Баба каза, че това е идеалният сладкиш за следобедна Инка с приятелки"

Необходими Продукти

  • ябълки - 2 бр.
  • кайсии - 4 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • масло - 100 г меко
  • захар - 120 г
  • канела - 1 ч.л.
  • брашно - 1 ч.л.
  • вода - 4 с.л. студена
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • лимони - сок от половин
  • кафява захар - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълките се обелват и нарязват на тънки полумесеци, поливаме с лимоновия сок, да не почернеят.

Кайсиите се почистват от костилката и също се нарязва на парченца. В купа с миксер се разбива мекото масл , захарта и водата. Добавят се яйцата, канелата, разбъркват се и те.

Накрая се прибавя брашното с бакпулвера, разбърква се гъста маслена смес. В правоъгълна тавичка върху хартия за печене сипваме тестото и се заравнява.

Диагонално се нареждат ред ябълки, ред кайсии. Отгоре се поръсват с кафява захар. Печем в загрята фурна 180 градуса около 25 минути. Изважда се и се охлажда, после се поръсва леко с пудра захар и сервираме.

Топи се в устата, идеален за кафе с приятели!

Рецептата е на Ивана Кръстева

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: