Пюрирано сладко от кайсии

12/07/2016
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 756
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • кайсии - 1.2 г
  • захар - 2 ч.ч.
  • лимонтузу - 1 щипка
  • вода - 200
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кайсиите се измиват и почистват от костилките, като се срязват на две половинки.

В тенджерка се сипва водата и плодовете. Варим на тих огън и се бърка на интервали до омекване на плода.

После се отстранява от котлона и се пюрира с пасатор, дори и да останат парченца, не е фатално.

Сипва се накрая захарта и лимонената киселина, връща се на котлона и се бърка, докато се разтопи и да сгъсти.

Снема се и се сипва в сухи буркани, затваря се с капачки и се обръща с капачката надолу, докато изстинат.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар