Начин на приготвяне
Сложете млякото на котлона да заври.
Разбийте жълтъците със захарта. Към тях добавете на тънка струя горещото мляко. Върнете обратно на котлона. Бъркайте около 10 минути, докато започне да се сгъстява.
Прибавете ванилиите и свалете от котлона. Оставете крема да се охлади. Към него прибавете разбитата сметана, като бъркате внимателно.
Сложете захарта, маслото и водата в тенджерка. Оставете да се карамелизира и добавете обелените и нарязани праскови. Свалете от котлона и оставете да се охлади. Прибавете ги към сметановия крем.
Застелете продълговата форма със стреч фолио. Изсипете 1/4 от крема. Поръсете плътно с настърган шоколад. Сипете пак от крема, поръсете с шоколад и т.н, завършете с крем.
Обвийте хубаво с фолиото. Сложете формата във фризера за 6-7 часа. Извадете терина от формата и го обърнете в подходяща чиния.
Украсете го по желание и сервирайте.
Сладоледеният терин с карамелизирани праскови и шоколад е готов.
Коментари
Чудесна рецепта!!