Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Желета»Желиран десерт с праскови

Желиран десерт с праскови

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Желиран десерт с праскови3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
45 мин.
Порции
10
"Ех, Добринка, милост нямате Отиде диетата на кино!"

Необходими Продукти

  • праскови - 1 компот (500 мл)
  • сметана - 50 мл, разбита
  • кисело мляко - 500 г
  • пудра захар - 3 - 4 с.л.
  • желатин - 2 бр. (по 10 г)
  • сладкарска боя - оранжева и червена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязах и обелих прасковите от компота. Наредих ги във формата за кекс.

Накиснах единия желатин в малко вода да набъбне, после го разтопих на водна баня и го смесих със сока от компота (около 400 мл). Една трета от него оцветих с оранжева боя и изсипах върху прасковите.

Сложих във фризера да стегне за 15 минути. Другата част оцветих с червена боя, изсипах върху оранжевият слой и пак сложих във фризера да стяга.

През това време накиснах и другия желатин и разтопих на водна баня. Разбих сметаната с пудрата захар.

Добавих млякото и разтопения желатин. Разбърках хубаво и изсипах върху червената смес.

Загладих добре и върнах отново във фризера - до пълно стягане на желето.

Преди обръщане в чинията го топнах за кратко в съд с гореща вода.

Желираният десерт с праскови е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Mariane
Mariane
Добринка, милост нямате :) Отиде диетата, та се не видя :)
13.07.2016 09:12
1
1
Покажи всички подкоментари