Руоте със сос Болонезе

13/07/2016
Кристина Черникова
отКристина ЧерниковаДарт Вейдър3141037
"Паста с ароматен сос - бихме определили тази рецепта като класическа вкусотия "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо340
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пастата по начина, по който е описан на опаковката, като внимавате да не стане прекалено мека. Загрейте мазнината в дълбок тиган или тенджера.

Задушете нарязаните лук, чесън и моркови за около 5-6 минути или докато променят цвета си. След това добавете каймата и разбърквайте.

Ако някъде се образуват бучици, се опитайте да ги разрушите с бъркане. Налейте телешкия бульон. Добавете виното, доматите, подправките.

Оставете всичко да ври на слаб огън, докато всички компоненти се сварят добре и сосът се сгъсти достатъчно. При нужда овкусете още. Разпределете сварената паста в чиния и полейте с получения сос.

Поръсете с настърган пармезан и поднесете. По желание украсете с пресен босилек.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар