Торта Плодова нежност

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k8k6
Торта Плодова нежност3 / 3
12/08/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
12
"Всеки от нас има нужда от малко нежност, малко плодова нежност!"

Необходими Продукти

  • за блата
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • за плънката
  • банани - 2 бр.
  • ананас - 1 консерва (300 - 400 г)
  • портокали - 3 - 4 бр.
  • за крема
  • сметана - 700 - 800 мл
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • желатин - 2 бр. (по 10 г)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта. Към тях прибавете брашното и разбъркайте добре. Застелете тавичка (от фурната) с хартия за печене. Изсипете сместа и печете на 180 градуса около 20 минути /не го препичайте/.

Извадете го от фурната и оставете да се охлади.

Разбийте сметаната със захарта и добавете желатина /приготвен според указанието/.

Нарежете блата на кубчета и го прибавете към сметаната. Разбъркайте внимателно.

Обелете и нарежете портокала на кръгчета. Наредете по дъното и стените във форма 26 см. Изсипете 1/3 от блата със сметана. Наредете кръгчета от бананите.

Изсипете втората част от блат и поръсете с кубчета ананас. Завършете с последната част от блата със сметана. Оставете тортата в хладилника поне за 3-4 часа, най-добре за една нощ.

След като вече е стегнала, обърнете плодовата торта в чиния за сервиране.

Тортата Плодова нежност е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: