Френска солена палачинка

Френска солена палачинка

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
31
18k
22/11/2011
"Палачинки, чиито вкус ще донесе неповторимата атмосфера на Париж във вашата кухня"
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции2-4
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо13 222
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със солта и прибавете мляко и брашно лъжица по лъжица. Бъркайте бавно и след като добавите и разбъркате последното брашно, добавете олиото.

Загрейте леко намазнен голям тиган и сипете 1 черпак, като го наклоните за да разстелите палачинката. Щом е готова от едната страна, обърнете внимателно да се изпече от другата.

Така се приготвят и останалите палачинки. Поднасят се с плънка от запържено пилешко месо на късчета, задушено с глава накълцан лук, накълцан чесън.

Посолява се и се подправя с черен пипер, а накрая се кипва с течната сметана.

Рейтинг

5 6
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар