Кавал пита

редакция:
Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Пита като слънце, гордост за всяка трапеза."

Необходими Продукти

  • брашно - 800 г
  • прясно мляко - 750 мл
  • мая - 20 г прясна
  • яйца - 1 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • масло - 125 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Към затопленото прясно мляко прибавяме 2 с.л. брашно, захарта и маята, изчакваме да шупне и добавяме солта, яйцето и брашното.

Замесваме твърдо тесто, което удряме в плота около 25-30 пъти.

Разточваме го на кора и намазваме с размекнатото масло, навиваме на руло и оставяме да втаса.

Печем в предварително загрята умерена фурна за 40-50 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Количеството брашно не е достатъчно за омесването на твърдо тесто. Не е посочено и намазване на питката преди печене, за да е лъскава като на снимката. Рулото явно се навива, както се вижда от снимката, но не е обяснено.
16.01.2025 07:08