Облечени ябълки със сладко от череши

Добринка ПетковаДобринка ПетковаМастър Шеф12522051396
17/07/2016
"Шапки долу за поредното кулинарно съвършенство, предложено от нашата кулинарка Добринка "
Приготвяне25 мин.
Готвене20 мин.
Общо45 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо402
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • бутер тесто - 400 г
  • ябълки - 8 бр.
  • сладко от череши - 100 - 150 г
  • ромова есенция - 1/2 ампула
  • яйца - 1 бр.
  • пудра захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оставете тесто в хладилника да се размрази. Нарежете го на 8 квадрата.

Обелете и почистете вътрешността на ябълките.

В купа смесете сладкото с есенцията.

Напълнете ябълките и всяка поставете върху квадрат от тестото (разтеглете го леко).

Хубаво обвийте ябълките и ги намажете с разбитото яйце.

Печете на 200 градуса за около 20 минути.

Охладете леко и поръсете с пудра захар.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар