Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Лазаня от Тиквички без Бешамел

Лазаня от Тиквички без Бешамел

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Лазаня от Тиквички без Бешамел2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
95 мин.
Порции
8
"Знаете ли как изглежда перфектното лятно ястие? Вижте рецептата на Мария Симеонова за лазаня от тиквички без Бешамел и си отговорете сами"

Необходими Продукти

  • тиквички - 2 бр.
  • пармезан - 150 г настърган
  • зехтин - за задушаване на зеленчука
  • лук - 1/2 голяма глава
  • чесън - 2 скилиди пресован
  • кайма - около 600 г телешко/свинско
  • домати - около 400 г консерва + 1 с.л. доматено пюре
  • босилек - 1/4 връзка, накъсани листа
  • магданоз - пресен, наситнен
  • риган - 2 ч.л.
  • черен пипер - 2 ч.л.
  • сол
  • дафинов лист - 2 бр.
  • шарен пипер - черен, зелен, червен зърна
  • Плънка между пластовете
  • рикота - 200 г
  • яйца - 1 бр.
  • магданоз - 1/2 връзка пресен наситнен
  • пармезан - 150 г настърган
  • сол
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се почистват и нарязват с белачката за картофи на тънки ленти. Поставят се върху домакинска хартия, за да им се отнеме водата.

В дълбока тенджера се сипва зехтин, наситнен лук и пасиран чесън и се оставя за няколко минути, за да станат прозрачни. Добавя се каймата и се разбърква, за да стане на трохи.

Добавят се доматите, босилек, магданоз, риган, сол, черен пипер и доматеното пюре и дафиновият лист и се оставя на умерен огън за къкри за около 30 мин.

В купа се комбинират Рикотата с яйцето, магданоз, настърган Пармезан - около 150 г, сол, черен пипер. Разбърква се добре до еднородна смес.

В тавичка се слага първо от каймата с доматен сос, после се редят тънките парчета тиквички, намазва се със соса от Рикота, ръси се Пармезан и отново тиквички и т. н., като се завършва с кайма и настърган обилно Пармезан. Между пластовете поръсвам със зърна пипер.

Лазанята се пече на 180 градуса за около 45-50 мин.

Лазанята от Тиквички без Бешамел е много вкусна.

Източник: Tasty

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: