Пиле по гръцки

Пиле по гръцки

EfrosiaEfrosia
Джедай
941
4k
10
14k
22/11/2011
"Трябва да им го признаем на гърците, че разбират от две неща - как се правят стачки и как се готви вкусно"
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо34 771
  • Преглеждания за месеца487
  • Преглеждания за седмицата42
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте заедно киселото мляко, майонезата, горчицата, лимоновия сок, счукания чесън, сол и черен пипер на вкус. Накиснете пилешкото в тази марината и го сложете да се овкуси за 6 часа в хладилника.

Намазнете тавата и подредете парчетата пилешко. Около него може да поставите нарязани зеленчуци - картофи, гъби, моркови. Полейте ги с маринатата и сложете ястието да се пече в предварително загряна фурна до приятен загар.

Рейтинг

5 8
4 5
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Ivo
Ivo
28.04.2016 11:32
Прекрасно и много калорично......:-(
0
2
Галина
Галина
30.08.2012 15:09
Предполагам, че ще стане много хубаво. Аз го приготвям в йенска тенджера, като прибавям и топено сирене. Въобще киселото мляко много отива на пилето, така, че ще оритам и тази рецепта!
3
0