Пиле по гръцки

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Пиле по гръцки2 / 2
22/11/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Трябва да им го признаем на гърците, че разбират от две неща - как се правят стачки и как се готви вкусно"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 6 броя гърди или бутчета
  • чесън - 3 броя
  • кисело мляко - 1 кофичка, пълномаслено
  • майонеза - 100 г
  • горчица - 3 с.л.
  • лимони - сокът на един голям лимон
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • моркови - 2 броя
  • гъби - 200 г
  • картофи - 3 - 4 броя
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте заедно киселото мляко, майонезата, горчицата, лимоновия сок, счукания чесън, сол и черен пипер на вкус. Накиснете пилешкото в тази марината и го сложете да се овкуси за 6 часа в хладилника.

Намазнете тавата и подредете парчетата пилешко. Около него може да поставите нарязани зеленчуци - картофи, гъби, моркови. Полейте ги с маринатата и сложете ястието да се пече в предварително загряна фурна до приятен загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
58
45
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ivo
Ivo
Прекрасно и много калорично......:-(
28.04.2016 11:32
3
Галина
Галина
Предполагам, че ще стане много хубаво. Аз го приготвям в йенска тенджера, като прибавям и топено сирене. Въобще киселото мляко много отива на пилето, така, че ще оритам и тази рецепта!
30.08.2012 15:09
3