Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Печено Агнешко»Агнешко със зелен фасул, грах и картофи

Агнешко със зелен фасул, грах и картофи

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Агнешко със зелен фасул, грах и картофи
Снимка: Илияна Димова
2 / 4
19/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 800 г
  • лук - 1 бр
  • картофи - 6 бр. средни
  • зелен фасул - 1 и 1/2 ч.ч. пресен почистен и нарязан
  • грах - 1 ч.ч. почистен пресен ( замразен или от консерва )
  • червен пипер - 2 к.л.
  • брашно - 2 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • масло - 1 ч.л. краве
  • джоджен - пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме месото и нарязваме на порционни парчета. Запържваме леко в 3-4 супени лъжици олио. Изваждаме месото от мазнината и слагаме в огнеупорен съд с капак. Поръсваме с малко сол, черен пипер на вкус, червен пипер - 1 каф. лъжичка, и брашно - 1 чаена лъжичка.

Наливаме 1 чаена чаша топла вода и слагаме с капак във фурната. Включваме на 200 градуса и печем за 35-45 минути.

През това време почистваме и нарязваме ситно лука. Слагаме в съда, в който е мазнината от пържене на месото. Наливаме 1 каф. чашка вода и задушаваме. Прибавяме една чаена лъжичка масло краве и белени и нарязани на едри кубчета картофи, зеления фасул, грах.

Като останат на мазнина, ръсваме една каф. лъжичка червен пипер и една чаена лъжичка брашно, сол на вкус, пресен джоджен нарязан, черен пипер на вкус и 2 чаени чаши топла вода.

Сипваме задушените зеленчуци при агнешкото месо и връщаме във фурната да се пече до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: