Начин на приготвяне
Сложете агнешкото във вода със зърната черен пипер и сол и го сварете. Прецедете бульона.
Нарежете лука, пипера и моркова и ги сложете в дълбок тиган с олио да се задушат. Когато това стане, добавете нарязаните на кубчета картофи.
Ръснете щедро червен пипер и залейте с част от бульона гозбата. Оставете да къкри на котлона, докато картофите са почти сготвени.
Прехвърлете в тава всичко.
Обелете и нарежете домата, и го объркайте с брашното. Добавете в тава и объркайте, след което остава да добавите зеления фасул и агнешкото.
За финал на пролетното агнешко добавете скилидки чесън и естрагона.
Сложете агнешкото със зелен фасул да се пече, докато сосът в тавата се сгъсти.
При поднасяне поръсете с нарязан магданоз печеното агнешко.
Агнешкото със зелен фасул и картофи - уникално вкусно!