Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Печено Агнешко»Агнешко със зелен фасул и картофи

Агнешко със зелен фасул и картофи

Христинка КолеваХристинка Колева
Иноватор
2754k7162k1
Агнешко със зелен фасул и картофи
Снимка: Христинка Колева
1 / 2
14/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Щом усетите аромата от това печено агнешко, веднага ще искате да го опитате"

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр. червена
  • зелен боб - 2 буркана стерилизиран
  • картофи - 4 бр.
  • домати - 1 бр.
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • естрагон
  • магданоз
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • сол
  • олио - 5 с.л.
  • агнешко месо - 1.2 кг
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете агнешкото във вода със зърната черен пипер и сол и го сварете. Прецедете бульона.

Нарежете лука, пипера и моркова и ги сложете в дълбок тиган с олио да се задушат. Когато това стане, добавете нарязаните на кубчета картофи.

Ръснете щедро червен пипер и залейте с част от бульона гозбата. Оставете да къкри на котлона, докато картофите са почти сготвени.

Прехвърлете в тава всичко.

Обелете и нарежете домата, и го объркайте с брашното. Добавете в тава и объркайте, след което остава да добавите зеления фасул и агнешкото.

За финал на пролетното агнешко добавете скилидки чесън и естрагона.

Сложете агнешкото със зелен фасул да се пече, докато сосът в тавата се сгъсти.

При поднасяне поръсете с нарязан магданоз печеното агнешко.

Агнешкото със зелен фасул и картофи - уникално вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: