Начин на приготвяне
Измиваме месото и нарязваме на порционни парчета. Запържваме леко в 3-4 супени лъжици олио. Изваждаме месото от мазнината и слагаме в огнеупорен съд с капак. Поръсваме с малко сол, черен пипер на вкус, червен пипер - 1 каф. лъжичка, и брашно - 1 чаена лъжичка.
Наливаме 1 чаена чаша топла вода и слагаме с капак във фурната. Включваме на 200 градуса и печем за 35-45 минути.
През това време почистваме и нарязваме ситно лука. Слагаме в съда, в който е мазнината от пържене на месото. Наливаме 1 каф. чашка вода и задушаваме. Прибавяме една чаена лъжичка масло краве и белени и нарязани на едри кубчета картофи, зеления фасул, грах.
Като останат на мазнина, ръсваме една каф. лъжичка червен пипер и една чаена лъжичка брашно, сол на вкус, пресен джоджен нарязан, черен пипер на вкус и 2 чаени чаши топла вода.
Сипваме задушените зеленчуци при агнешкото месо и връщаме във фурната да се пече до готовност.