Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхнии»Варена леща с шунка

Варена леща с шунка

Варена леща с шунка
Снимка: Илияна Димова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • леща - 1/2 ч.ч.
  • сланина - 2 с.л. ситно нарязана
  • брашно - 1 - 2 ч.л.
  • оцет - на вкус (слагам 1 ч.л.)
  • сол - на вкус
  • чубрица
  • червен пипер - 1 к.л.
  • шунка - 2 с.л. нарязана на ситно
  • яйца - 1 бр. твърдо сварено
  • магданоз - пресен
  • олио - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме внимателно лещата. Измиваме хубаво с няколко вода, заливаме с два литра вода и слагаме да се вари. В отделен съд наливаме една супена лъжица олио и запържваме нарязаната ситно сланина.

Ръсваме червен пипер една каф. лъжичка и брашно 1-2 чаени лъжички. Разреждаме с водата от варене на лещата като разбъркваме постоянно да не се образуват гранулки от брашното.

Когато лещата е почти сварена, добавяме разредената запръжка от сланина и брашно. Ръсваме чубрица, сол и оцет на вкус.

Варим още няколко минути до готовност. Поднасяме лещата с нарязани шунка, яйце и с пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: