Начин на приготвяне
Разтварям маята във хладка вода с захарта, като се разбърква с вилица и оставяме да шупне. Сипва се маята в купа с брашното. Добавяме и останалите продукти, замесва се меко тесто.
Оставяме да втаса 1 час на хладно, аз го оставих в хладилника. От тестото се отделя 1/3 част за вътрешната част на питката. Останалото се разточва на правоъгълник, намазва се с олио и поръсваме с натрошено сирене, навива се на руло, което се нарязва на равни парчета.
Всяко се срязва през средата, а в двата края се притиска с дървено шишче. Нареждат се в тава по края върху хартия за печене Останалото тесто се оформя по същия начин, нарязва се на 5 части, като се отделя малко топче за средата.
Оформя се като цвете. Намазва се с разбит жълтък с 1 с. л. олио и поръсваме семена. Печем за 35 минути в загрята фурна 170 градуса. Изважда се и се охлажда Добър апетит!