Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Дроб сарма»Дроб сарма от агнешки комплект с ориз

Дроб сарма от агнешки комплект с ориз

Дроб сарма от агнешки комплект с ориз
Снимка: Илияна Димова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Има причина всички да харесват толкова тази дроб сарма - наистина е великолепна"

Необходими Продукти

  • агнешки комплект - 1/2 бр
  • ориз - 1 чаена чаша
  • зелен лук - 1 връзка (бялата част)
  • джоджен - няколко стръка пресен
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • червен пипер - 1/2 к.л.
  • олио
  • масло
  • Заливка
  • яйца - 2 бр
  • кисело мляко - 1/2 кофичка
  • брашно - 2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме хубаво агнешкия комплект. ( Накисвам за няколко минути във вода с оцет ). Измития агнешки комплект заливаме с вода и кипваме.

Изливаме водата, измиваме хубаво и нарязваме на парченца. В олио и краве масло на вкус слагаме да се задуши агнешкият комплект с нарязан ситно лук, черен пипер на вкус, сол и червен пипер.

Добавяме измития ориз. Прехвърляме в тава, слагаме стръкове пресен джоджен и наливаме 4 чаени чаши топла вода. Печем в гореща фурна до готовност.

Приготвяме заливка, като разбиваме две яйца с кисело мляко и 2 чаени лъжички брашно. С получената смес поливаме дроб сармата и запичаме на горно нагряване във фурната до златиста коричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: