Начин на приготвяне
Маята се разтваря в малко топла вода. Прибавяме 1 с.л. сол, захар, оцет, 1 с.л. олио и топла вода.
Разбъркваме и прибавяме брашно, месим, докато се получи средно меко тесто. Тестото го оставяме да втаса.
В тиган с две супени лъжици загрято олио се задушава едро нарязаният лук, докато омекне.
Тестото се разстила върху набрашнена повърхност, нарязва се на лентички с дължина 12 см, които се навиват като спирали и се поставят в намазана с олио и набрашнена тава.
Престояват в нея около 10 минути.
Готовият задушен лук се разпределя върху всяка пръчица. Поръсват се с червения пипер и с 1/3 с.л. сол.
Гризините се пекат 20 минути на 180 градуса. Хрупкавите лучени пръчици са готови.