Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена Риба»Попчета с царевично брашно и чесън

Попчета с царевично брашно и чесън

Попчета с царевично брашно и чесън3 / 3
21/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Няма по-вкусен начин за приготвяне на попчета, може да сте сигурни"

Необходими Продукти

  • попчета - 500 г
  • царевично брашно - 1 к. ч.
  • сол - на вкус
  • чесън - 2 скилидки
  • олио - 1 к. ч. за пържене
  • розмарин - 1 стрък
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се почиства и измива добре с обилна студена вода. В купа смесваме брашно и малко сол. Загрява се олио в тиган с две три скилидки чесън.

Всяка рибка се овалва в брашното и пържим в мазнината до зачервяване.

Рибата се изважда върху кухненска хартия, за да попие излишната мазнината. Сервираме със резени домати, краставички и стрък розмарин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: