Пиле с грах на фурна

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k6
Пиле с грах на фурна1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Крехко пилешко месо, зеленчуци и сметана - три основателни причини да си приготвите това ястие!"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 3 - 4 пилешки бутчета
  • дафинов лист - 1 брой
  • моркови - 1 - 2 брой
  • зелен фасул - 1 шепа, почистен
  • лук - 1 глава кромид
  • целина - 1 стрък
  • чесън - 1 глава
  • домати - 2 с.л. доматено пюре
  • сметана - 1 опаковка заквасена
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • грах - 500 г замразен
  • брашно - 1 с.л.
  • копър - 3 стръка
  • магданоз - 3 стръка
  • мазнина
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете пилешкото да се свари със сол, малко черен пипер и дафиновия лист. Нарежете на ситно лука, морковите и целината, а скилидките чесън обелете и ги оставете цели.

Запържете зеленчуците последователно в сгорещена мазнина, като последно прибавите и шепа зелен фасул. Щом омекнат добавете доматеното пюре.

Разбъркайте и долейте черпак от пилешкия бульон, посолете и добавете малко черен пипер.

Прехвърлете зеленчуците в тава и разбъркайте с граха. Прибавете пилешкото и го наместете между зеленчуците.

В съд на котлона запържете брашното и добавете сметаната + лъжица червен пипер и накълцаните магданоз и копър.

Щом сосът леко се сгъсти го махнете и залейте в тавата над пилето. Сложете да се пече в загряна на 180 градуса фурна за 30 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
57
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

алекс
алекс
страхотна рецепта, става много вкусно
29.09.2013 10:25
Никол
Никол
Супер е
10.02.2012 16:52
Тони
Тони
Току-що приготвих тази рецепта, много е вкусна!
11.01.2012 06:11