Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пиле с грах и картофи на фурна

Пиле с грах и картофи на фурна

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7724k2k3k7
03/08/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6
"Дай на майстор кулинар малко време и подправки и гледай каква вкусотия ще ти спретне"

Необходими Продукти

  • грах - 1 пакет 400 г (замразен)
  • картофи - 7 бр. големи
  • масло - ½ пакетче от 125 г
  • джоджен - 1 с.л
  • чубрица - 1 с.л
  • моркови - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме си пилето. Нарязвам го на порции. Слагаме го в тенджера с вода с малко сол да се свари. Отпенваме пилешкото месо.

След като се свари го слагаме в тава, като разпределяме порциите равномерно. Обелваме си картофите и ги нарязваме на кубчета. Разпределяме и тях между месото.

Овкусяваме със сол и черен пипер. Разпределяме си отгоре и малки парченца от маслото навсякъде. Почиствам си един морков и го нарязвам на шайби, слагам го между картофите. Прецеждаме си бульона, в който е вряло пилешкото месо.

Добавяме от бульона в тавата 2 ч.ч. Накрая си слагаме граха и разпределяме върху месото и картофите. Поръсваме си със сух джоджен и чубрица.

Слагаме пилето с картофи във фурната и печем.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Пилешкото месо е крехко и не е необходимо да се вари предварително!Много по добър вариант е да се пече заедно с всички описани зеленчуци + лук и скилидки чесън!На пилешкото месо с картофи предпочитани подправки са копър,целина и босилек!
02.12.2023 21:41
Анонимен
Анонимен
Рецептата е непълна, моля довършете я така, че да е лесна за разбиране от новаци! Няма градуси, минути за приготвяне. Това би било от голяма помощ на хора които нямат никакъв опит в готвенето!
06.06.2022 12:51
1
Vildan Ahmedova
Vildan Ahmedova
Моя грах нещо не се свари добре, май не улучи на грах
05.08.2016 17:50
Vildan Ahmedova
Vildan Ahmedova
Днес ще пробвам и това, дано на всички вкъщи им хареса
03.08.2016 11:56