Начин на приготвяне
Пилешките бутчета ги правим всяко парче на две, общо 6 парчета. Варим ги за около 15 минутки и отделяме 500 мл от готовият пилешки бульон настрани.
В тенджерка наливаме 2-3 с.л. олио, загряваме и леко изпържваме парчетата пиле от двете страни, след което слагаме отгоре нарязания лук, изцедения грах и брашното, разбъркваме добре и слагаме подправките и малко от бульона /без маслото и чубрицата - те са за накрая/. След 5 минутки слагаме и останалия бульон.
След като е покъкрило малко всичко - около 5-10 минутки, го изсипваме в тавичка за печене, като слагаме малко масло отгоре и поръсваме с чубричка.
Оставяме го да се допече около 30-40 мин на 200 градуса в загрята фурна. Печем до готовност, на вентилатор, отгоре и отдолу.
Ястието ни е готово! По желание можем да поръсим с пресен магданоз!
Бон Апети!