Начин на приготвяне
Това пиле с грах на фурна се приготвя много бързо, лесно и е страшно вкусно.
Измийте и нарежете всички зеленчуци на дребно без картофите. Тях обелете и нарежете на големи парчета.
Загрейте малко мазнина в тенджера под налягане и сложете месото, което предварително сте измили и нарязали на хапки. Запържете добре и добавете зеленчуците.
След пет минути сложете замразения грах и картофите. Изчакайте да заври и налейте виното. След като изври алкохолът, сложете кетчупа и червения пипер, а след няколко минути налейте вода, колкото да покрие всичко.
Добавете подправките, разбъркайте и затворете. Засечете 10 минути (след, като започне да излиза парата) и изключете.
Изчакайте да излезе парата и отворете капака. Прехвърлете в тавичка.
Включете фурната на 200 градуса и изчакайте да загрее. Сложете тавата с вашето пиле с грах вътре и печете 30-40 минути.