Картофен кекс

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k6
Картофен кекс
Снимка: Джемиле Чешлиева
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6
"Когато гостите ви си поискат още едно парче от този вкусен картофен кекс, разбирате, че сте го приготвили точно както трябва"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • кренвирши - 2 бр.
  • кисели краставички - 5 - 6 бр.
  • сирене - 60 - 70 г
  • кашкавал - 60 - 70 г
  • сол - 1 с.л.
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се сваряват картофите без да се посоляват. Изцеждат се и се оставят да изстинат. После се рендосват. Към тях се добавят прясното мляко, яйцата, черен пипер и сол. Разбъркват се много добре.

Кренвиршите и киселите краставички се нарязват на колелца. Във форма за кекс се изсипва половината от приготвената смес. Нареждат се кренвиршите и краставичките, натрошава се сиренето.

Отгоре се изсипва другата половина от сместа. Пече се във фурна на 200 градуса за 60 мин. 5 мин. преди да се изкара от фурната се рендосва кашкавал.

След като бъде готова, се оставя да изстине напълно и се обръща внимателно върху тепсия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: