Начин на приготвяне
Направете кекса като започнете с разбиването на яйцата. Разбийте ги добре с миксер.
След това загасете содата в киселото мляко и добавете към разбитите яйца. Отново разбийте с миксера. Добавете солта /около 1 ч.л. е достатъчна/ и олиото.
Накрая изсипете и брашното и отново разбийте с миксер. Добавете червения и черния пипер и разбъркайте с лъжица. Сварете си двата картофа, нарежете ги на кубчета и ги изсипете към получената смес.
Саламът също нарежете и го добавете и него. Внимателно разбъркайте с лъжица. Целта е картофите и саламът да не се раздробят. Побучената смес изсипете в намазнена и набрашнена форма за кекс. Загрейте си фурната предварително и печете на 180 градуса до готовност.
Оставете кекса да изстине напълно и го обърнете. Ако го обърнете топъл, ще се раздроби.