Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солен кекс»Картофен кекс със салам

Картофен кекс със салам

Драга МишеваДрага Мишева
Чирак
59332123
Картофен кекс със салам
Снимка: Драга Мишева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Кекс, но не обикновен, а с картофи и салам - перфектен и за закуска, и за вечеря"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода - 1 ч.л.
  • брашно - 12 с.л.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • картофи - 2 бр.
  • салам - около 200 г Камчия
  • черен пипер
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете кекса като започнете с разбиването на яйцата. Разбийте ги добре с миксер.

След това загасете содата в киселото мляко и добавете към разбитите яйца. Отново разбийте с миксера. Добавете солта /около 1 ч.л. е достатъчна/ и олиото.

Накрая изсипете и брашното и отново разбийте с миксер. Добавете червения и черния пипер и разбъркайте с лъжица. Сварете си двата картофа, нарежете ги на кубчета и ги изсипете към получената смес.

Саламът също нарежете и го добавете и него. Внимателно разбъркайте с лъжица. Целта е картофите и саламът да не се раздробят. Побучената смес изсипете в намазнена и набрашнена форма за кекс. Загрейте си фурната предварително и печете на 180 градуса до готовност.

Оставете кекса да изстине напълно и го обърнете. Ако го обърнете топъл, ще се раздроби.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: