Брюле с прясно мляко и сметана

22/07/2016
"Добре дошли в Клуба на почитателите на Крем Брюле "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7 071
  • Преглеждания за месеца141
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипваме прясното мляко в подходящ съд със захарта и се поставя на котлона. Щом се разтопи захарта, прибавяме разбити с тел жълтъците с течната сметана и ванилията.

Внимателно се сипва с горещото мляко на тънка струя, като се разбърква с тел. Получената смес се разпределя в огнеупорни купички наредени в тава с два пръста вода.

Печем крема в загрята умерана фурна 180 градуса до леко златист цвят. Изважда се от тавата и се охлажда в хладилник. Леко и вкусно кремче, може и да се декорира.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Изпрати
ВИЛИ-Виолета Матева
не намерих останалите си чашки ,но става и с тези или в порцеланови купички щом са във вода не се пукатq така че може спокойно да се пече с тях :)
1
0
ВИЛИ-Виолета Матева
така е ,става и с горелка но аз нямам и не ми трябва ,защото не правя всеки ден кремче :)))
1
0
Илияна Димова
а също така , вижда от снимката , че има кремчета , които са в порцеланови чашки, те издържат ли на температура 180 градуса във фурната
0
0
ВИЛИ-Виолета Матева
след като се изпече ,добавих по една щипка кафява захар и отново във фурната за 5 минути и е готово Страхотно брюленце :)Първата снимка беше от телефонаq затова не я приеха ,но тази е с новото фотоапаратче :)
1
0
Илияна Димова
Много хубава рецепта и снимка, гледам по кулинарни предавания с кухненска горелка карамелизират захарта, не знаех , че може и във фурната , благодаря за идеята
1
0