Супа от скариди с топчета от грис

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1271
666
3915
7
23/07/2016
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо46
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белим измиваме и нарязваме на ситно моркова и лука. Изпържваме в сгорещено краве масло. Приготвяме топчетата, като в тенджера сипваме гриса и заливаме с водата и прясното мляко. Варим до получаването на гъста смес.

Сваляме от котлона и прибавяме маслото. Разбъркваме и като се охлади, добавяме яйцето. В сгорещено олио сипваме с лъжица от сместа и изпържваме топчета до златисто.

В тенджера наливаме вода, прибавяме кубче зеленчуков бульон и като заври, прибавяме запържените зеленчуци, нарязан магданоз и прибавяме скаридите.

Подправяме с черен пипер и сол на вкус и оставяме супата да ври няколко минути до готовност.

Супата сервираме гореща и във всяка порция слагаме от изпържените топчета.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар