Начин на приготвяне
Белим измиваме и нарязваме на ситно моркова и лука. Изпържваме в сгорещено краве масло. Приготвяме топчетата, като в тенджера сипваме гриса и заливаме с водата и прясното мляко. Варим до получаването на гъста смес.
Сваляме от котлона и прибавяме маслото. Разбъркваме и като се охлади, добавяме яйцето. В сгорещено олио сипваме с лъжица от сместа и изпържваме топчета до златисто.
В тенджера наливаме вода, прибавяме кубче зеленчуков бульон и като заври, прибавяме запържените зеленчуци, нарязан магданоз и прибавяме скаридите.
Подправяме с черен пипер и сол на вкус и оставяме супата да ври няколко минути до готовност.
Супата сервираме гореща и във всяка порция слагаме от изпържените топчета.