Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница от Хляб»Хлебен венец с шест сирена

Хлебен венец с шест сирена

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k2k5
Хлебен венец с шест сирена
Снимка: Monika Ivanova
2 / 6
24/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Нужен ви е само малко стар хляб и въображение - останалото ще го свърши букетът от сирена с богат аромат!"

Необходими Продукти

  • хляб - 5 филии
  • спанак - 5 - 6 листа
  • домати - 1 бр.
  • сирене - меки сирена по избор
  • В рецептата са включени:
  • топено сирене - 20 г
  • пушено сирене - 20 г
  • бри - 20 г
  • ементал - 40 г
  • крема сирене 40 г
  • свежо сирене 50 г меко
  • кашкавал - 100 г
  • Подправки
  • самардала
  • чубрица - по шопски
  • За заливка
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 200 г
  • мазнина - 20 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намазвате малка тава с мазнина. Филиите хляб режете на две половини и редите в тавата под формата на венец. Между филиите слагате на няколко места по 1 листо спанак и под други филии - по едно резенче домат. Половината домат оставяте, за да се сложи в средата и да запълни дупката, която остава от филиите.

Сирената може да подмените и с други по ваш вкус, но колкото повече са те, толкова по-ароматен става венецът. Редят се парченца от сирената между филиите и върху тях, като се стремите да има от всички вкусове на различни места.

Яйцата се разбиват с киселото мляко и сместа се излива върху венеца, като може да си помогнете с четчица за да разнесете яйчната смес навсякъде и да няма сух хляб.

Поръсвате с подправки и слагате във фурна загрята на 240 градуса. Печете 10-12 минути, след което изваждате и поръсвате с рендосан кашкавал. Допичате още 5 минути и и сервирате.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: