Начин на приготвяне
Намазвате малка тава с мазнина. Филиите хляб режете на две половини и редите в тавата под формата на венец. Между филиите слагате на няколко места по 1 листо спанак и под други филии - по едно резенче домат. Половината домат оставяте, за да се сложи в средата и да запълни дупката, която остава от филиите.
Сирената може да подмените и с други по ваш вкус, но колкото повече са те, толкова по-ароматен става венецът. Редят се парченца от сирената между филиите и върху тях, като се стремите да има от всички вкусове на различни места.
Яйцата се разбиват с киселото мляко и сместа се излива върху венеца, като може да си помогнете с четчица за да разнесете яйчната смес навсякъде и да няма сух хляб.
Поръсвате с подправки и слагате във фурна загрята на 240 градуса. Печете 10-12 минути, след което изваждате и поръсвате с рендосан кашкавал. Допичате още 5 минути и и сервирате.