Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Венец със сирене

Венец със сирене

Венец със сирене
Снимка: цветослава киркова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
110 мин.
Порции
10 парчета

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • мая - 1/2 кубче прясна
  • прясно мляко - 250 мл топло
  • захар - 1 ч.л.
  • оцет - 1 ч.л.
  • сол - 1 с.л.
  • олио - 4 с.л.
  • сирене - 150 г
  • масло - [/undefined] за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се смесва със солта и се прави кладенче в средата, добавя се шупналата мая, смесена със захарта и млякото, оцета и олиото.

Измесва се гладко тесто и се оставя да втаса 40 мин. Готовото тесто се разделя на 2 части.

Вземате едната част и я разточвате на кора, намазвате с разтопено масло и поръсвате с натрошеното сирене, отгоре слагате втората кора тесто, навивате на руло и нарязвате на равни парчета.

Готовите парчета подреждате в кръгла тава, така че пространството в средата да остане празно (парчета се подреждат изправени като пънчета).

Оставете да втаса 20 мин., намажете с разтопено масло и печете 40 мин. на 200 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Биляна Владова
Биляна Владова
вкусна и много бърза закуска.
14.04.2016 20:56