Сарми с боб и бекон

Добринка ПетковаДобринка ПетковаМастър Шеф12522051396
24/07/2016
"Това ястие заслужава истински кулинарен Оскар, а докато му го присъдят, вие задължително го опитайте "
Приготвяне60 мин.
Готвене45 мин.
Общо105 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо277
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете боба и го отцедете. В тиган с малко мазнина задушете лука и моркова. Прибавете нарязания на кубчета бекон и подправките. Накрая добавете боба и разбъркайте добре.

Отделете листата от зелката. Във всяко сложете от плънката и завийте на стегнати сарми.

Наредете ги в тавичка и налейте вода. Покрийте с фолио и печете на 200 градус за около 40-45 минути. Към край на печенето свалете фолиото и допечете.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Илияна Димова
Много вкусни сарми, затваряме зелеви листа в буркани и така може и в топлото време да се приготвят ястия с кисело зеле
0
0
marcheva14
marcheva14
25.07.2016 23:51
Жестока ти е рецептата, Добринке, ама от къде го извади това кисело зеле посред лято на 35 градуса....нищо де, аз си я записах и оставих за зимна рецепта. Убедена съм, че на вкус е чудесна! Благодаря!
0
0