Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Сарми с боб и бекон

Сарми с боб и бекон

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Сарми с боб и бекон
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
105 мин.
Порции
6
"Това ястие заслужава истински кулинарен Оскар, а докато му го присъдят, вие задължително го опитайте"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 1 глава
  • боб - 500 г
  • бекон - 300 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
  • джоджен
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете боба и го отцедете. В тиган с малко мазнина задушете лука и моркова. Прибавете нарязания на кубчета бекон и подправките. Накрая добавете боба и разбъркайте добре.

Отделете листата от киселото зеле. Във всяко сложете от плънката и завийте на стегнати сарми.

Наредете ги в тавичка и налейте вода. Покрийте с фолио и печете на 200 градус за около 40-45 минути.

Към края на печенето свалете фолиото и допечете сармите.

Сармите с боб и бекон са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Илияна Димова
Илияна Димова
Много вкусни сарми, затваряме зелеви листа в буркани и така може и в топлото време да се приготвят ястия с кисело зеле
26.07.2016 07:45
marcheva14
marcheva14
Жестока ти е рецептата, Добринке, ама от къде го извади това кисело зеле посред лято на 35 градуса....нищо де, аз си я записах и оставих за зимна рецепта. Убедена съм, че на вкус е чудесна! Благодаря!
25.07.2016 23:51