Соденки

Соденки
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
24/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6 бр.

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр. без един жълтък, той е за намазване
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • вода - 2 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • сода бикарбонат - 1 к.л.
  • сол - 1 ч.л. равна
  • брашно - 400 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресява се брашното в купа. Добавят се яйцата без един жълтък, отделете го в купичка за намазване.

Прибавят се вода, олио, киселото мляко, сол и содата за хляб. Разбърква се с вилица на тестена топка, накрая се замесва меко тесто. Разделя се на 6 части.

С намазнени ръце се оформят 6 продълговати содени хлебчета. Нареждат се в намазана с олио тава на разстояние едно от друго. Оставят се за 30 минути да се отпусне тестото.

С четка се намазват отгоре с разбит жълтък и с нож се прави по три разреза върху всяко хлебче.

Фурната е загрята на 180 градуса. Печем соденките за 30 минути.

Изваждаме и сервираме още топли.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: