Начин на приготвяне
Пригответе чътнито, като сложите всички съставки в блендер и блендирайте до гладка консистенция. Овкусете със сол и черен пипер на вкус. Приберете соса в хладилника.
Почистете скаридите, измийте ги и подсушете. Овкусете суровите скариди със сол и черен пипер. Смесете двете брашна.
Натопете скаридите в разбития белтък и после в брашната. Изтупайте излишното брашно.
Изпържете до готовност (за не повече от 3-4 мин) в сгорещеното олио. Извадете върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина. Поднесете със соса.
Скаридите с кокос и сос от манго са много вкусни.
Със скариди опитайте напременно скаридите Саганаки, ризотото със скариди и тази вкусна паста със скариди.