Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Оризови кюфтета»Оризови кюфтенца с моцарела

Оризови кюфтенца с моцарела

Оризови кюфтенца с моцарела
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2
"Бирата вече два пъти се обади да попита тези уникални кюфтенца с моцарела готови ли са"

Необходими Продукти

  • ориз - 1 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • босилек
  • олио - за пържене
  • яйца - 2 бр.
  • царевично брашно - 1 ч.ч.
  • моцарела - 50 г
  • кашкавал - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварява се оризът в подсолена вода и се отцежда добре. Смесва се с настъргания кашкавал, едно яйце и се разбърква добре да се получи гъста смес. Овкусява се с малко морска сол, черен пипер и босилек.

Моцарелата се нарязва на кубчета. Взема се по една лъжица от оризовата смес върху дланта, в средата се поставя кубче моцарела и оформяме на кюфтенца или топчета.

Разбива се второто яйце в купичка, а брашното за овалване поставям в чиния. Оформеното кюфте първо се топи в яйцето, после в брашното и се пържи от двете страни до златисто. Изваждат се върху салфетка да попие излишната мазнина.

Сервираме оризовите кюфтенца с подходящ сос, пресен босилек и звездички изрязани от моцарела. Уникално вкусно мезе, поднесете със студена бира! Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: