Начин на приготвяне
Сварява се оризът в подсолена вода и се отцежда добре. Смесва се с настъргания кашкавал, едно яйце и се разбърква добре да се получи гъста смес. Овкусява се с малко морска сол, черен пипер и босилек.
Моцарелата се нарязва на кубчета. Взема се по една лъжица от оризовата смес върху дланта, в средата се поставя кубче моцарела и оформяме на кюфтенца или топчета.
Разбива се второто яйце в купичка, а брашното за овалване поставям в чиния. Оформеното кюфте първо се топи в яйцето, после в брашното и се пържи от двете страни до златисто. Изваждат се върху салфетка да попие излишната мазнина.
Сервираме оризовите кюфтенца с подходящ сос, пресен босилек и звездички изрязани от моцарела. Уникално вкусно мезе, поднесете със студена бира! Добър апетит!