Пай със смокини

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Пай със смокини2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
"Най-ароматният пай, който някога сте опитвали, честна дума!"

Необходими Продукти

  • бисквити - 10 броя чаени, натрошени, за плънката
  • смокини - 6 - 7 броя пресни
  • сирене - 1 пакетче крема
  • сладко - 1 малко бурканче от смокини
  • орехи - 1/2 ч.ч. нарязани
  • стафиди - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч., за тестото
  • масло - 100 г
  • захар - 1/4 ч.ч.
  • яйца - 1 брой
  • ванилия - 2 пакетчета
  • бакпулвер - 1 пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте заедно на ръка яйцето, мекото масло и захарта. Добавете бакпулвера с пресятото брашно и ванилията.

Замесете меко тесто, което не трябва да лепне по пръстите. Разстелете тестото в намаслена и застлана с хартия за печене тавичка (около 25 см), като хубаво притискате по ръбовете и стените.

Разбъркайте заедно продуктите за плънката - крема сиренето, сладкото от смокини, натрошените чаени бисквити, орехи, стафиди.

Получава се ронлива смес. Разпределете я върху тестото и отгоре притиснете цели или разполовени пресни смокини. Сложете сладкиша да се пече в предварително загряна умерена фурна до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
51
44
30
20
10
Дай твоята оценка: