Начин на приготвяне
Измиваме карфиола, почистваме и разделяме на малки розички. Сваряваме до омекване. В тавичката, в която ще печем, стапяме маслото. Отгоре разпределяме карфиола.
В купа разбиваме белтъците от яйцата и смесваме с 1 чаена чаша прясно мляко и сметаната. Ръсваме черен пипер и сол на вкус. С тази смес поливаме карфиола и покриваме тавата с фолио за печене. Печем в силна фурна, докато заливката се втвърди.
В тиган сгорещяваме краве масло и изпържваме омлетчета от разбитите жълтъци, смесени с 1/2 чаена чаша прясно мляко. Поднасяме ястието от карфиол гарнирано с омлетите и поръсено с нарязан ситно пресен копър.