Вкусен ориз с черен дроб и чушки

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1271
667
3916
7
27/07/2016
"И да знаете - най-вкусното ястие с черен дроб се прави така, запишете си "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо496
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белим лука и нарязваме на ситно. Чесъна пасираме, а чушките почистваме от семената. В масло и малко вода задушаваме нарязания лук, чесъна и чушките.

Прибавяме измития и нарязан на малки хапки дроб и запържваме. Добавяме и ориза и наливаме 4 чаени чаши гореща вода.

Поръсваме с черен пипер, прибавяме маслините, сол, ако са по-безсолни, и прехвърляме ястието в тавичка. Покриваме с фолио за печене и слагаме в нагрята силна фурна. Печем до готовност.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар