Вкусни пилешки пържолки на грил тиган и гарнитура кафяв ориз

Илияна ДимоваИлияна ДимоваГуру126866538078
26/07/2016
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 296
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме пилешкото филе и подправяме с черен пипер на вкус, соев сос на вкус (внимаваме да не сложим много, соевият сос е доста солен), зехтин на вкус.

Разбъркваме хубаво да поеме съставките и оставяме за 15-20 минути на хладно. Кафявия ориз измиваме и заливаме със студена вода и оставяме за 30 минути.

Загряваме грил тиган, намазваме леко с мазнина и слагаме да се изпекат пилешките пържолки. На ориза изливаме водата, отново изплакваме с вода и оставяме да се отцеди. В зехтин - 3-4 супени лъжици и малко вода - 1/2 каф.чашка, задушаваме нарязания ситно лук.

Ръсваме черен пипер и риган на вкус. Прибавяме отцедения ориз и разбъркваме няколко пъти. Наливаме 4 чаени чаши топла вода (който харесва по-възварен ориз може да долива още вода). Оставяме ориза да се свари. Когато е почти готов, прибавяме супена лъжица краве масло, сол на вкус и разбъркваме.

Готовия ориз дръпваме от котлона, похлупваме с капак и оставяме за 5 минути. Сервираме пилешките пържолки с гарнитура от сварения ориз. Ако ни е безсолно, може да полеем с малко соев сос.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар