Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пържоли»Вкусни пилешки пържолки на грил тиган и гарнитура кафяв ориз

Вкусни пилешки пържолки на грил тиган и гарнитура кафяв ориз

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Вкусни пилешки пържолки на грил тиган и гарнитура кафяв ориз2 / 3
26/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 600 г
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • риган - на вкус
  • зехтин - 4 с.л. за ориза
  • зехтин - за намазване на пържолките
  • масло - 1 с.л.
  • черен пипер
  • соев сос
  • лук - 1 глава
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме пилешкото филе и подправяме с черен пипер на вкус, соев сос на вкус (внимаваме да не сложим много, соевият сос е доста солен), зехтин на вкус.

Разбъркваме хубаво да поеме съставките и оставяме за 15-20 минути на хладно. Кафявия ориз измиваме и заливаме със студена вода и оставяме за 30 минути.

Загряваме грил тиган, намазваме леко с мазнина и слагаме да се изпекат пилешките пържолки. На ориза изливаме водата, отново изплакваме с вода и оставяме да се отцеди. В зехтин - 3-4 супени лъжици и малко вода - 1/2 каф.чашка, задушаваме нарязания ситно лук.

Ръсваме черен пипер и риган на вкус. Прибавяме отцедения ориз и разбъркваме няколко пъти. Наливаме 4 чаени чаши топла вода (който харесва по-възварен ориз може да долива още вода). Оставяме ориза да се свари. Когато е почти готов, прибавяме супена лъжица краве масло, сол на вкус и разбъркваме.

Готовия ориз дръпваме от котлона, похлупваме с капак и оставяме за 5 минути. Сервираме пилешките пържолки с гарнитура от сварения ориз. Ако ни е безсолно, може да полеем с малко соев сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: