Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Шницели»Шницели от телешко месо с бира

Шницели от телешко месо с бира

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Шницели от телешко месо с бира2 / 2
27/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3-4

Необходими Продукти

  • телешко месо - 800 г
  • черен пипер
  • яйца - 2 бр.
  • галета
  • бира
  • масло
  • олио - за пържене
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме месото и нарязваме на малки шницели. Начукваме, слагаме в подходящ съд и заливаме с бира. Оставяме шницелите на хладно за два часа.

След това отцеждаме от бирата, поръсваме със сол и черен пипер на вкус. Потапяме в разбити яйца, после в галета и отново в яйцата.

Изпържваме от двете страни, изваждаме от олиото и още докато са топли слагаме отгоре по малко краве масло да се разтопи. Поднасяме шницелите топли с картофено пюре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: