Свинско бон филе печено

Свинско бон филе печено

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k
3k
50
10k
24/11/2011
"Свинско филе запечено с горчица и мащерка на фурна"
Приготвяне20 мин.
Готвене100 мин.
Общо120 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо166 693
  • Преглеждания за месеца1912
  • Преглеждания за седмицата294
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • свинско месо - 1 кг бон филе цели
  • ракия - 50 мл
  • чесън - 3 скилидки
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • мащерка - 1/2 ч.л. суха
  • сол
  • черен пипер
  • соев сос - 3 - 4 с.л.
  • горчица - 1 с.л. пълна, деликатесна
  • картофи - за гарнитура
  • мазнина
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Взема се 2 цели свински бон филета и се натъркват хубаво със сол и черен пипер. Щпиковат се с нарязаните скилидки чесън равномерно по цялата повърхност, заливат се с ракията и се оставят в хладилник за поне 1 час да се овкусят. Всичко това става в тавата, в която ще печете.

След това свинското се намазва обилно със смес от соевия сос, горчицата и всички подправки. Покриват се внимателно с фолио за печене и се слагат в умерено загряна фурна да се пекат до готовност. След това се маха фолиото и доизпича до готовност.

Свинското бон филе печено се поднася с гарнитура от сварени и леко запържени картофи, овкусени преди пърженето със същите подправки.

Рейтинг

5 11
4 3
3 5
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Потребител#179014
долива ли се вода
13
2
Мария
Мария
22.01.2015 23:08
Изключително вкусно стана, благодаря за рецептата
7
7
Ирина
Ирина
11.04.2012 02:23
Свинското бон филе става изключително вкусно и сочно при условие,че се пече без да се покрива на около 200-220 градуса за не повече от 25 минути. Едно цяло бон филе рядко надхвърля 450 грама. При описаната рецепта месото би се получило сухо.
37
8