Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Мариновано овче сирене

Мариновано овче сирене

Мариновано овче сирене
Снимка: цветослава киркова
4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Общо
5 мин.
Порции
2
"Прекрасно мариновано сирене с наситен билков аромат - хапнете го и споделете"

Необходими Продукти

  • овче сирене - 300 г меко
  • зехтин - 250 мл
  • мащерка
  • риган
  • босилек
  • магданоз
  • чили
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сиренето се нарязва на кубчета, слага се във буркан или друг съд с капак. Добавят се риганът, босилекът, мащерката, чилито, нарязания на дребно магданоз.

Налива се зехтинът, трябва всичкото сирене добре да се покрие от него. Затваря се и се оставя за няколко дни да поеме ароматите.

Аз пробвах сиренето след 5 дни. Досега не ядях истинско домашно сирене. Когато опитах от това направо се влюбих във вкуса му. Аромата на подправките го прави с уникален вкус, топи се в устата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: