Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Торта с ванилов крем и праскови

Торта с ванилов крем и праскови

Торта с ванилов крем и праскови
Снимка: Веселина Константинова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12
"Приготвихме ви една вкусна домашна торта с нежен ванилен крем - можете да изберете сезонни зеленчуци и пак ще е неустоимо вкусна!"

Необходими Продукти

  • бадеми - филирани
  • фъстъци
  • За блата
  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • ванилия - 2 прахчета (по 0.2 г)
  • бакпулвер - 1 пакет (10 г)
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 1/2 ч.ч.
  • За крема
  • прясно мляко - 800 мл
  • крем - 2 пакета Ванилия (по 60 г)
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • праскови - 3 - 4 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта. Добавете олиото, киселото мляко и ванилията.

Разбъркайте и добавете брашното, заедно с бакпулвера.

Бъркайте до получаването на кексово тесто /ако е необходимо, добавете още брашно/.

Разделете сместа на две части и изпечете два блата в тава с незалепващо покритие.

Сварете млякото и направете крема по указания на пакета начин. Слепете тортата, като я намажете обилно с крем.

Нарежете двете праскови на малки парчета и ги сложете в средата между блатовете, а с третата гарнирайте тортата отгоре.

Поръсете с филирани бадеми и смлени фъстъци.

Тортата с ванилов крем и праскови е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: