Начин на приготвяне
Пресейте брашното и го смесете в купа със солта и мащерката. Добавете маслото, нарязано на кубчета. Използвайте пръстите си, за да омесите с енергични движения ронливо тесто. Добавете водата и омесете бързо, докато всички продукти се смесят добре.
При нужда добавете още капки вода. Оформете от тестото топки, увийте ги в прозрачно фолио и ги оставете в хладилник за 30 минути.
Общо 6 части се оформят от тестото, като всяка се разточва върху леко набрашнена повърхност на кръг с диаметър 12 см. Всеки кръг се поставя във форми за тарталети с диаметър 10-12 см, като се притиска плътно по краищата. Набодете тестото с вилица на няколко места. Върху всяка форма сложете парче алуминиево фолио и го напълнете с бобени зърна.
Сложете формите за тарталети да се пекат така за 10 минути на предварително загрята на 200 градуса фурна. Махнете фолиото и зърната и печете до зачервяване (още около 12 минути). Готовите подложки се оставят да изстинат, след което се изваждат от формите.
Рзбийте жълтъците със захарта, докато побелеят. Добавете царевичното нишесте и бъркайте много добре. Млякото се загрява до полукипване. Започнете да прибавяте на тънка струйка към жълтъците врялото мляко при непрекъснато бъркане. Върнете сместта в тенджерата и на котлона. Бъркайте енергично за около 4 минути, за да се сгъсти кремът. Отстранете от котлона и добавете ванилията. Кремът се оставя да изстине напълно, като тенджерката се покрива с прозрачно фолио.
Нарежете почистените ягоди на четвъртини, смесете ги с меда и лимоновия сок и ги оставете да престоят така 15 минути. Отцедете ненужното количество сок. Напълнете всяка подложка за тарталетите с ванилов крем, а отгоре сложете по 2-3 лъжички от ягодовия топинг.
Поръсете леко с мащерка, бадеми и сервирайте.