Начин на приготвяне
Дъното на тавичка с размери 32 на 23 см се покрива с алуминиево фолио като краищата трябва да излизат от тавичката. Бисквитите се натрошават на ситно, смесват се с маслото и захарта и се намачкват до хомогенна смес.
След това тази смес се разпределя в тавичката като блат и се притиска хубаво. Тавичката се поставя в хладилника, докато се приготви сместа. Ако желаете основата да е по-дебела, удвоете дозата на продуктите за нея.
Замразените плодове се оставят да се размразят. В купа се слага крема сиренето и захарта и с помощта на миксер се разбиват на хомогенна смес, добавят се плодовете и разбиването продължава. Плодовете може да се смелят и в блендер и тогава да се добавят към крема сиренето със захарта.
Накрая се разбива сладкарската сметана и се добавя към крема сиренето и плодовете, разбърква се добре. Сместа се изсипва върху основата и се оставя в хладилник за 4- 5 часа.
След това внимателно хванетестърчащото от тавата фолио и преместете чийзкейка в поднос и изрежете стърчащите краища на фолиото. Един съвет, преди сервиране поставете чийзкейка във фризера за 15 минути, за да е по-лесно.